Łukasz Jaśkiewicz
Łukasz to przede wszystkim pasjonat zdrowego stylu życia. Na co dzień jest dietetykiem i sportowcem, prowadzi warsztaty i szkolenia. Interesuje się edukacją żywieniową najmłodszych, być może również przyszłych mistrzów. Jego celem jest kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Uważa, że edukacja żywieniowa i aktywność fizyczna to najlepsze połączenie zapewniające sukces nie tylko w sporcie.
Łukasz Jaśkiewicz – dietetyk sportowy, szkoleniowiec z wieloletnim doświadczeniem współpracujący ze sportowcami od osób trenujących rekreacyjnie po sportowców zawodowych. Prelegent wielu krajowych konferencji, autor szkoleń z zakresu żywienia i suplementacji osób aktywnych fizycznie. Wyznający zasadę pracy i kształcenia w myśl ”Od teorii do praktyki”.
W latach 2004-2014 pracownik największej Polskiej sieci sklepów i salonów z odżywkami dla sportowców Strefa Mocy. W latach 2016-2019 kierownik Akademii Dietetyki Sportowej – innowacyjnej placówki szkoleniowej oferującej najbogatszą na polskim rynku ofertę szkoleń poświęconych szeroko pojętemu żywieniu osób aktywnych fizycznie. Jest autorem rozdziału pt. „Suplementacja w sporcie” w książce akademickiej „Dietetyka Sportowa” (PZWL, 2019).
Edukację zdobywał m.in. na warszawskim AWF-ie (kierunek WF), w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi (kierunek Dietetyka – ukończone z wyróżnieniem, pomoc we wdrożeniu kierunku Dietetyka Sportowa) oraz na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym (kierunek Dietetyka).
W 2015 roku powołał Polskie Towarzystwo Dietetyki Sportowej, a w latach 2015-2019 organizator 7 konferencji naukowych z zakresu żywienia sportowców. W latach 2014-2019 pracujący na stanowisku dietetyka sportowego w poradni Dietetyka Sportowa.
Od września 2019 roku kierownik projektu Polskie Centrum Dietetyki Sportowej ukierunkowanego na współpracę indywidualną z osobami aktywnymi fizycznie oraz edukację żywieniową. Na co dzień sportowiec – amator trenujący biegi na 400m. Obecnie doktorant w Zakładzie Biochemii AWFiS w Gdańsku.